Groep 6

In groep 6 bouwen we natuurlijk verder aan de vaardigheden die de kinderen in de voorgaande groepen eigen hebben gemaakt. Bovendien maken de kinderen kennis met de breuken, leren ze onder elkaar te vermenigvuldigen en gaan we verder met de deeltafels. Ook gaan we leren werken met verhoudingstabellen, verkennen we de getallen tot 100000 en houden we ons bezig met klokkijken (digitaal en analoog). 

Tijdens de taallessen leren ze onder andere persoonsvormen en onderwerpen herkennen en benomen, is er aandacht voor alfabetisering en leren ze omgaan met een woordenboek. Opdrachten worden gemaakt in werkschriften of ver-werkt op de IPad. Voorbeelden van IPad activiteiten die we doen:  Rekentuin, taalzee, squla, Gynzy kids, Bloon, Kahoot, brain dots, tafelmonster en leespla-neet.  

De topografie van Nederland wordt aangeleerd aan de hand van de provincies. De kinderen breiden hun kennis over natuur en techniek uit en er wordt uitgebreid gesproken over de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van Nederland. Hierbij valt te danken aan de prehistorie, de Romeinen, Willem van Oranje, de industrialisatie en het heropbouwen van ons land na de tweede wereldoorlog. 

Heel spannend is het maken van het eerste werkstuk en het geven van een echte spreekbeurt. Het onderwerp is voor iedereen gelijk; het moet gaan over een zelfgekozen dier. 


Etalage

Laad meer